zöld kávéA természetes zöld kávébab kivonata egy igen hatékony szer lehet a cukorbetegség elleni küzdelemben, mivel képes a vércukorszintet szabályozni.

Egy indiai kutatásban normál súlyú és normál vércukorszinttel bíró emberek és cukorbetegek vettek részt. Az eredmény: a cukorbetegeknél a vércukorszint csökkent a zöld kávé rendszeres fogyasztásával, viszont az egészséges emberek esetében a vércukorszint nem lett túl alacsony. “Ha a normális emberek vércukorszintjére ilyen jó hatással van, akkor még jobban hat azokra, akik cukorbetegeket” - mondja a kutatás vezetője, Joe Vinson a pennsilyvaniai University of Scranton kutatója. “A zöld kávé kivonat a kávé legjobb formája, azt hiszem.”

 

Mintegy 26 millió amerikai szenved 2-es típusú cukorbetegségben és Magyarországon is egyre több embert diagnosztizálnak diabétesszel, ezért nagyon fontos a rendszeres felülvizsgálat és a vércukorszint mérése. A cukorbetegséghez számos szövődmény is kapcsolódik, többek között szívbetegségeket, vakságot, veseelégtelenséget és lábszár problémákat okozhat, ezért mindenképp fontos kezelni, amit úgy tűnik a zöld kávéval meg is lehet oldani.

 

Sok kutatás vizsgálta a zöld kávé további előnyeit is. Egy 2012-es kísérlet megállapította, hogy a zöld kávé fogyasztásával a cukorbetegség halálozási rátája is nagymértékben csökkent.

Természetesen a testsúly normalizálásával a cukorbetegség tüneteit is csökkennek, sőt az ideális testsúly elérésével teljesen tünetmentessé tehető a betegség.

 

http://zold-kave.com