Hetente körül belül 4-5 besurranásos lopás történik a kerületben, de az ügyek felderítettsége is elég magas szinten van.

Szerencsésen alakult annak a páciensnek az esete is, akinek a rendelő várójában hagyott kabátjából a fogorvosi kezelés alatt fényes nappal eltulajdonítottak 120 ezer forintot február 11-én. 

Már elő is került a teljes összeg még mielőtt a tulajdonosa észre vette volna az eltűnését.

A napi rutinhoz tartozó szúrópróba szerű ellenőrzés közben a Móricz Zsigmond körtér környékén a rendőrök két férfit igazoltattak a gyanús viselkedésük miatt. Igen sietősen haladtak a körtér felé, ráadásul szemmel láthatóan rejtegettek valamit a ruházatuk alatt.

Hamarosan kiderült, hogy a két férfi büntetett előéletű, és a lajstromukon már több lopás is szerepel. A ruházatukból előkerült két köteg nagy címletű pénzzel nem tudtak elszámolni, a pontos összeget sem ismerték. Így a további intézkedés során kiderült, hogy a Fadrusz utca 2 szám alatti fogorvosi rendelőbe bejutva, az ott lévő kabátból lopták el a pénzt. A rendőrök mindenkit figyelmeztetnek, hogy a megelőzés a legjobb eszköz, hiszen legtöbbször a figyelmetlenségünket, óvatlanságunkat kihasználva surrannak be a tolvajok.