Február 13-15. között több száz közművelődési intézmény lesz nyitva éjjel és nappal. A civil szerveződésből országos megmozdulássá nőtt programsorozatot kilencedik alkalommal tartják, a több napos rendezvénysorozattal a szervezők célja, hogy a művelődési házak sokszínűsége és a közösségépítés ismét bekerüljön a köztudatba.

 

 

Tavaly 420 közművelődési intézmény vett részt az eseményen, melyen 3000 közösség mutatkozott be generációktól függetlenül. Idén több kerületi művelődési ház is kínál programokat a rendezvényhez kapcsolódóan. Közülük az FMH színes, kreatív rendezvényekkel várja az érdeklődőket. Pénteken a Hadart színi társulattal előadása, a foltvarró klub kreatív foglalkozása, valamint a történelmi táncklub lesz. Szombaton bemutatkoznak az FMH nemzetközi projektjei, melyek keretében különféle kézműves foglalkozások (gyöngyfűzés, szövés) rejtelmeibe vezetik be a látogatókat. Délelőtt 11 órától a Mező együttessel közösen szervezett farsangi gyermektáncház várja a kicsiket és nagyokat, déltől a klasszikus táncok kedvelői a Benkő Táncstúdióval ismerkedhetnek, majd késő délután a sportok szerelmesei vehetnek részt zumba órán. A nap zárásaként francia táncházat és farsangi mulatságot tartanak.

A programsorozat keretén belül pályázati lehetőségekkel ösztönzik a fiatalokat. A kultúrházak tevékenységének népszerűsítése érdekében négy pályázatot hirdetett a Magyar Népművelők Egyesülete. További információ és a programlista a www.kulturhazak.hu oldalon.