Múlt és Jelen: Időutazás Magyarország leghíresebb lakótelepén
2014. szeptember 20.

Helyszín: Gazdagrét, Rétköz utca-Nevegy utca-Gazdagréti út által határolt zöld terület

30 évvel ezelőtt foglalták el az első lakók ingatlanjaikat a híres gazdagréti lakótelepen. A kerek évfordulót különleges nosztalgiarendezvénnyel ünnepelheti a városrész szeptember 20-án.

Helytörténeti teszt

 

 

A nap folyamán bárki kitölthet egy helyismereti tesztlapot. A legtöbb helyes választ adók közül hat fő szintén 1-1 ajándékcsomagot vehetnek át.

Újbuda TV programja

A rendezvény szervezője Magyarország legidősebb közösségi televíziója, az idén szintén 30 éves Újbuda TV (korábban GKTV). A televízió sátrában archív felvételeket tekinthetnek meg a látogatók, de nosztalgiafotózás, kiállítás és retro vásár is várja az érdeklődőket. A kicsik szórakoztatásáról diafilmvetítés, kézműves foglalkozás és társasjáték kuckó gondoskodik.

Szomszédok ünnepe

A városrész országos hírnevét az egy évtizeden át futó Szomszédok című teleregény hozta meg, így az esemény csúcspontja a domb névadó ünnepségének meghirdetése lesz, amelyre az egykori sorozat szereplői is meghívást kaptak. A sajtóeseményt a nagy torta felvágása koronázza meg. A teleregény köré épül a Helytörténeti túra is, amely 2-3 óránként indul a Gazdagréti térről.

Színpadi program

Ezen a napon több fellépő is szórakoztatja a közönséget, így például a Gazdagrét szomszédságában, Farkasréten élő Wolf Kati is. Az esemény zárásaként a "valódi" szomszédok egy zenés időutazáson vehetnek részt, ahol a lakók a 80-as évekbeli slágerekre rophatják a táncot. A videodiszkót a legendás Arató András szolgáltatja nekünk.

SZÍNPADI MŰSOR:

12:00 - Megnyitó

12:30 Kiss Kata Zenekar

14:00 Vadrózsák Néptáncegyüttes Cavinton Senior csoportja

14:50 Petőfi Musical Stúdió

15:30 Eredményhirdetés: Helytörténeti teszt és Halászléfőző verseny

16:30 Wolf Kati

17:00 Szomszédok ünnepe

18:00 Gazdagréti Zoltán Erika Tánciskola - Csíkisuli

18:30 Zenés időutazás az Arató video discóval

Kirakodó vásár

A régi használati tárgyak újra megelevenednek. Sőt, sokat újra beszerezhetünk ezekből a régen mindennaposak számító eszközökből. Játék, lemez, könyv, poszter, édesség és még bambi is kapható lesz a rendezvényen.:)

Nosztalgia ízek

Ma már nem kellene Budafokig utaznia Etusnak, hogy friss áruhoz jusson, ugyanis a gazdagréti templomkertben szombatonként termelői piac fogadja a lakókat. Akik még nem jártak ott, azok a kóstoltató sátorban megízlelhetik milyen egy valódi házi zsíros deszka. De aki egy igazi nosztalgia menüre vágyik, az sem marad éhen, hiszen retro kifőzde is kitelepül a rendezvényre.

A verseny fővédnöke: dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere

A verseny védnöke: Király Nóra, önkormányzati képviselő