A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megkötötte a szerződést az 1-es villamos Puskás Ferenc Stadion és Közvágóhíd közötti szakaszának felújítására, valamint a Közvágóhíd és a Fehérvári út közötti új szakasz megépítésére, közölte vasárnap a BKK.

 

A szerződést csütörtökön írta alá Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és Sal László, az A-HÍD Zrt. vezérigazgatója, valamint a Colas Alterra Zrt. részéről Görbedi László vezérigazgató és Sokorai István igazgatósági elnök.

A kivitelezési szerződés nettó értéke 13 298 000 369 forint. A megvalósítás december elején fog kezdődni elsőként a Rákóczi híd környezetében, aztán 2014 tavaszától az egész szakaszon. A munkálatok várhatóan 2015. első félévében fejeződnek be, írta a BKK.

Az 1-es villamos meghosszabbítása átszállásmentes kapcsolatot fog teremtemi Kelet-Pest, Dél-Pest és Újbuda között, valamint az 1-es és a 18-as, 41-es és 47-es villamosok között. A terv az, hogy később egészen a Kelenföld vasútállomásig meghosszabbítják az 1-es villamost. Az újonnan épülő pálya Újbudán füves burkolatú lesz, a vonal pedig végig teljesen akadálymentes, ígérik.

3,2 kilométernyi új villamosszakasz fog épülni a Rákóczi híd–Szerémi út–Hengermalom út vonalán. Az ideiglenes végállomás (az újabb hosszabbításig) a Fehérvári út és a Hengermalom út kereszteződésében lesz. Öt új megállóhelyet fognak kialakítani: a híd budai hídfőjében, a Nádorkerti útnál; a híd lehajtóján, a Budafoki útnál; a Szerémi úton, a Hauszmann Alajos utcánál; a Szerémi út és a Hengermalom út csomópontjában; és az ideiglenes végállomást a Hengermalom úton, a Fehérvári útnál. A Rákóczi híd mindkét végére liftet ígérnek.

index.hu